welke garanties heb ik?

Meest gestelde vragen...


Uit hoeveel sessies bestaat de behandeling?

Ukende tijis dit afhankelijk van het probleem, maar blijkt hypnose een korte en effectieve behandeling .Per sessie bepaal je vrijblijvend zelf of je door wilt gaan. Wanneer er tijdens het voorgesprek naar voren komt dat aan het probleem, andere problemen ten grondslag liggen, kan het nodig zijn hypnose te combineren met coaching of hartcoherentie.  Een uitleg hiervan kunt u via de volgende link bekijken>>


Is er een intakegesprek?

Het intakegesprek is bij de eerste sessie inbegrepen. de eerste  sessie zal vaak tussen 1,5 en 2 uur in beslag nemen.


Kan er iemand bij zitten tijdens de hypnose sessie?

Nee, helaas dat werkt niet. Ik werk met het onderbewustzijn en dan is het heel belangrijk dat geen enkele afleiding extra in de buurt is. Bij kinderen zal het in overleg zijn.


Is iedereen te hypnotiseren?

Iedereen die zich kan concentreren, instructies op kan volgen en een voorstellingsvermogen heeft is klaar voor een formele hypnose. Zoals al eerder vermeld begeleidt de hypnotiseur u naar deze staat. U doet het zelf. Door de instructies van de hypnotiseur op te volgen zal het bewustzijn uitgeschakeld zijn en het onderbewustzijn zal mij toelaten en dan kan het verander proces beginnen.


Kan ik me alles herinneren?

De meeste klanten weten wel dat ze in hypnose zijn geweest, maar weten niet bewust wat ik heb gezegd. Dit is soms ook de bedoeling en zelfs noodzakelijk. Ze zeggen wel eens; ik haakte af, was zo ontspannen dat ik niet meer kon volgen wat je zei. Dat is dus precies de bedoeling!


Komen dingen uit het verleden niet naar boven?

Nee, tenzij u dat graag wilt. Deze regressie-technieken worden uitsluitend ingezet als dit echt nodig mocht zijn. Soms is het nodig om terug te gaan, maar dit is dan meestal op uw eigen verzoek.


Gaat de hypnotiseur allemaal vragen stellen en dan de oorzaak zoeken?

Dat kan soms nodig zijn, echter meestal weet het onderbewustzijn heel goed hoe het opgelost moet worden. Voor de veranderingen is het veel belangrijker om te weten:

Waar heeft u last van?

Wanneer heeft u er last van?

Wat wilt u ervoor in de plaats terug


Kom je altijd uit hypnose?

Iedereen komt uit hypnose, tenzij de persoon er zo intens van geniet (vergeet niet:hypnose is een fijn gevoel!) dat deze ervoor kan kiezen hier nog even in te blijven. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om de persoon hieruit te laten ontwaken, dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap.


Ga ik gek doen, zoals je vaak in een show ziet?

Nee. Ik zal u geen gekke dingen laten doen. U bent bij mij voor een probleem. Gek doen laat ik over aan de showhypnotiseurs. Dat is een ander vak.


Hoe voelt hypnose?

Verschillende mensen, andere ervaringen. Vaak gehoorde geluiden: echt het gevoel dat ik 1 ben geworden met de bank, voelde me heel zwaar of juist heel licht, ik had het gevoel dat al mijn ledematen sliepen, ik zag allemaal kleuren, was compleet ontspannen, wow wat een fijne ervaringen, me in tijden niet zo relaxed gevoeld.


Welke garantie krijg ik op een behandeling?

Hypnose biedt vanzelfsprekend geen garanties voor resultaten. Net zo min dat een arts jou garanties kan geven op zijn/haar behandeling kan ook een hypnotherapeut geen enkele garantie geven op het slagen van de sessies. Wel zijn de resultaten met hypnose duidelijk effectiever gebleken dan met andere therapievormen.