Is hypnose gevaarlijk?

Is Hypnose gevaarlijk?Hypnose is niet gevaarlijk.


Het is een toestand waarin wij geregeld zijn. Denk maar aan het autorijden en dan het feit dat je "ineens" beseft ergens te zijn, terwijl het lijkt alsof je een heel deel van de route hebt gemist.... Of je bent heel intens een boek aan het lezen en vergeet alles om je heen, je hoort niet dat iemand je wat vraagt, je hebt de tijd niet meer in de gaten... Of je bent een film aan het kijken en gaat helemaal op in de film....

 

Hypnose wordt steeds meer toegepast in de medische wereld en zijn zelfs al anesthesisten en sommige kinderartsen die met hypnose werken. Het is steeds meer normaal in de reguliere sector. Ook worden steeds meer proeven gedaan. Er blijkt ook heel duidelijk uit testen met EEG apparatuur dat andere gedeelten van de hersenen actief zijn in hypnose.


Hypnose = extreme focus


ARTIKEL:


Moet hypnose worden opgenomen in het curriculum geneeskunde?


Dat was de centrale vraag die beantwoord moest worden tijdens een lunchlezing op het Erasmus MC in Rotterdam "


Eerder werd al geschreven over het werk van de Belgische professor Marie-Elisabeth Faymonville, die inmiddels meer dan 8000 operaties heeft gedaan met behulp van hypnosedatie (combinatie van hypnose en locale anesthesie). Ik denk dat het werk van mensen zoals Faymonville, Schutz-Stubner en professor Hansen veelbelovend genoeg zijn om meer onderzoek te doen naar de mogelijkheden met hypnose in het ziekenhuis, zeker gezien de enorme kostenbesparing die dit met zich mee kan brengen.


Dokter Jack Gibson (1909-2005). Deze Ierse chirurg heeft meer dan 4000 operaties gedaan met gebruik van hypnotische anesthesie.


In een interview zegt hij het volgende:

"You take a fractured nose, admit to hospital, operate the next day. Whereas I would just hypnotise the patient, straighten the nose, put on a splint to keep it in place and then let him go home. The costs would be a fraction of the costs of an admission. I think all doctors and anaesthetists should be trained in the use of hypnosis.""What do you think stops that from happening?"

"Prejudice!"


Bron: © Human Givens Publishing Limited and Jack Gibson