meest gestelde vragen


Meest gestelde vragen...


Uit hoeveel sessies bestaat de behandeling?

Uiteraard afhankelijk van het probleem is hypnose een korte en effectieve behandeling  In de meeste gevallen zal tussen de 1 en 5 sessies nodig zijn om tot een resultaat te komen. Wanneer er tijdens het voorgesprek naar voren komt dat aan het probleem, andere problemen ten grondslag liggen, kan het nodig zijn hypnose te combineren met coaching of hartcoherentie. Een uitleg hiervan kun je via de volgende link bekijken>>


Is er een intakegesprek?

Het intakegesprek is bij hypnose in de eerste sessie inbegrepen.


Kan er iemand bij zitten tijdens de hypnose sessie?

Nee, helaas dat werkt niet. Ik werk met het onderbewustzijn en dan is het heel belangrijk dat geen enkele afleiding extra in de buurt is. Bij kinderen zal het in overleg zijn.


Is iedereen te hypnotiseren?

Iedereen die zich kan concentreren, instructies op kan volgen en een voorstellingsvermogen heeft is klaar voor hypnose. Zoals al eerder vermeld begeleid ik je naar deze staat. U doet het zelf. Door de instructies van mij op te volgen zal het bewustzijn uitgeschakeld zijn en het onderbewustzijn zal mij toelaten en dan kan het verander proces beginnen.


Kan ik me alles herinneren?

De meeste klanten weten wel dat ze in hypnose zijn geweest, maar weten niet bewust wat ik heb gezegd. Dit is soms ook de bedoeling en zelfs noodzakelijk. Ze zeggen wel eens; ik haakte af, was zo ontspannen dat ik niet meer kon volgen wat je zei. Dat is dus precies de bedoeling!


Komen dingen uit het verleden niet naar boven?

Nee, tenzij jij dat graag wilt. Deze regressie-technieken worden uitsluitend ingezet als dit echt nodig mocht zijn. Soms is het nodig om terug te gaan, maar dit is dan meestal op jouw eigen verzoek.


Gaat de hypnotiseur allemaal vragen stellen en dan de oorzaak zoeken?

Dat kan soms nodig zijn, echter meestal weet het onderbewustzijn heel goed hoe het opgelost moet worden. Voor de veranderingen is het veel belangrijker om te weten:

  • Waar heb je last van?
  • Wanneer heb je er last van?
  • Wat wil je ervoor in de plaats terug


Kom je altijd uit hypnose?

Iedereen komt uit hypnose, tenzij de persoon er zo intens van geniet (vergeet niet:hypnose is een fijn gevoel!) dat deze ervoor kan kiezen hier nog even in te blijven. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om de persoon hieruit te laten ontwaken, dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap.


Ga ik gek doen, zoals je vaak in een show ziet?

Nee. Ik zal jou geen gekke dingen laten doen.Jij bent bij mij voor een probleem. Gek doen laat ik over aan de showhypnotiseurs. Dat is een ander vak.


Hoe voelt hypnose?

Verschillende mensen, andere ervaringen. Vaak gehoorde geluiden: echt het gevoel dat ik 1 ben geworden met de bank, voelde me heel zwaar of juist heel licht, ik had het gevoel dat al mijn ledematen sliepen, ik zag allemaal kleuren, was compleet ontspannen, wow wat een fijne ervaringen, me in tijden niet zo relaxed gevoeld.


Hoe ga je om met mijn gegevens?

Alle gegeven informatie in het kader van de behandeling blijven strikt vertrouwelijk tussen hypnose Brabant en client.